Veste de ultima oră despre starea copilului în comă transferat în Capitală

Friday, 02 February 2018, 21:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oficialii spitalului au amintit că băiatul, în vârstă de 12 ani, a suferit, pe 1 septembrie 2017, un traumatism cranio-cerebral şi a fost operat la Oradea.

"În momentul actual este în stare vegetativă. Nu interacţionează cu mediul deloc, doar ţine ochii deschişi şi respiră singur. Este prost alimentat, pentru că nu înghite. În momentul de faţă, nu se pot face afirmaţii despre prognostic", a explicat medicul.

Presa a relatat despre cazul acestui copil, victimă a unui accident rutier, care a fost externat din Spitalul din Oradea, deşi se afla în stare foarte gravă, iar familia a fost pusă să plătească spitalizarea.

Joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că informaţia care a apărut în presă a fost ''uşor eronată''.

''Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat să îl anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare. Am discutat la spital. A fost prezentat acest decont de cheltuieli pe perioada de spitalizare, din iunie până în septembrie 2017, 13.000 de lei. Copilul a fost readus la spital pentru că avea nevoie de îngrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se înfundase şi, în acel moment, se pare că au avut loc nişte discuţii neprincipiale între medici şi părinţii copilului. Punctul meu de vedere este că niciun părinte nu este pregătit să îngrijească un copil în acea stare. Cadrele medicale trebuie să manifeste empatie şi compasiune şi înţelegere. (...) Părerea mea este că ar trebui să se implice mai mult organizaţiile care fac tipul de îngrijire la domiciliu, pentru că am înţeles că acel copil avea nişte probleme de îngrijiri, iar părinţii nu au nicio vină", a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE