Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru unii pensionari. De mâine pot cere recalcularea pensiilor

Wednesday, 22 November 2017, 13:02 Sursă: REALITATEA.NET

Parlamentarii se revanșează față de persoanele care n-au apucat la pensionare condițiile mai favorabile introduse în iulie 2016. Recalculările se vor face doar la cerere, iar pensiile mărite vor fi acordate pentru viitor, nefiind vorba de nicio plată retroactivă.

Legea nr. 216/2017 pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicată luni în Monitorul Oficial și se va aplica efectiv începând de joi.

Persoanele pensionate anticipat parțial în perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016 vor putea să ceară recalcularea pensiilor. Mai exact, este vorba de cei care au cerut pensia anticipată parțială de la data intrării în vigoare a actualei Legi a pensiilor și până la momentul schimbării modului în care se calculează aceasta. La data de 17 iulie 2016, modul în care este calculată pensia anticipată parțială a fost schimbat semnificativ, potrivit AvocatNet.ro, astfel că persoanele care au cerut pensionarea de la acea dată au beneficiat și beneficiază de condiții mai avantajoase.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL