Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste BUNĂ pentru bucureșteni: SE DĂ DRUMUL la CĂLDURĂ!

Saturday, 25 October 2014, 21:52 Sursă: REALITATEA.NET

Municipalitatea arată, într-un comunicat de presă, că de la miezul nopţii, toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica trebuie să beneficieze de încălzire şi apă caldă, potrivit Mediafax.

În acest sens, Primăria Capitalei le-a solicitat Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti şi Societăţii Electrocentrale (ELCEN) Bucureşti, din subordinea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, să pună în funcţiune sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în tot Bucureştiul, începand de sâmbătă, ora 24.00.

RADET a anunţat anterior că duminică, începând de la ora 06.00, vor fi întrunite condiţiile pentru furnizarea energiei termice în locuinţe, după ce trei zile consecutiv au fost înregistrate în timpul nopţii temperaturi medii sub zece grade.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 - 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici".

Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă ale clienţilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliară din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, reprezentate de apartamente sau alte spaţii, iar restul, din părţi aflate în proprietate comună) nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, a precizat RADET, citând articolul 30, alineatul 4, din Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

În Capitală a început să ningă sâmbătă după-amiază, iar în jurul orei 19.00 se înregistra o temperatură de zero grade Celsius.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL