Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Verdictul specialiștilor în lupta cu poluarea: când o să avem doar energie regenerabilă

Saturday, 27 July 2019, 00:33 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit calculelor efectuate de specialiști ar mai fi nevoie de încă trei secole până ca Pământul să treacă definitiv la energia regenerabilă.

De asemenea, majoritatea studiilor efectuate în acest sens, arată că avem nevoie de o revizuire completă a energiei până în 2050, ca să evităm schimbările climatice catastrofale. „Dar, la cum arată rata de progres, aceste acțiuni nu vor fi gata în 30 de ani, ci mai degrabă în 363 de ani", potrivit specialiștilor.

Mai exact, aceste calcule au fost efectuate de către cercetătorul Ken Calddeira de la Institutul pentru Știință din Washington DC.

Însă, Calddeira consideră că trei secole de acum înainte ar putea să fie prea târziu în condițiile în care temperaturile sunt în continuă creștere iar ghețarii se topesc îmtr-un ritm accelerat.

Pământul ar putea trece definitiv la energie regenerabilă abia peste trei secole

Unul dintre motivele pentru care este nevoie de această perioadă imensă de timp până când am putea trece la energia regenerabilă este costul pe care îl implică înlocuirea rețelelor energetice. Să nu mai vorbim despre provocările politice și tehnice.

Cel mai important pas în acest demers este oprirea producției de energie din combustibilii fosil. Dar acest lucru înseamnă că o mulțime de oameni și-ar pierde locurile de muncă, multe companii ar intra în faliment și multe zone ar fi neacoperite și fără putere dacă vântul nu va bate sau Soarele n-ar străluci.

„Așadar, trecerea la energie curată este complicată mai ales dacă este făcută din scurt. Însă există oarecare speranță: progresul pe care îl facem pentru producerea de căldură electrificată, care reprezintă mai mult de jumătate din producția globală de energie, ar trebui să ne ajute să ajungem cel puțin puțin mai aproape de obiectivele noastre", a declarat Caldeira.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL