Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Venitul anual al MAFIEI îl depăşeşte pe cel al Uniunii Europene

Thursday, 27 March 2014, 13:04 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit lui Giovanni Brauzzi, director pentru politici de securitate în cadrul Ministerul italian de Externe, venitul anual al mafiei a depăşit 200 de miliarde de euro, prin comparaţie cu cheltuielile totale, în valoare de 140 de miliarde de euro, ale UE, informează Agerpres.

În cadrul unei conferinţe organizate la Bruxelles, Brauzzi a subliniat, de asemenea, dimensiunea internaţională a grupurilor de crimă organizată din Italia, care includ Cosa Nostra (Sicilia), 'Ndrangheta (Calabria) şi Camorra (din zona Napoli). 'Ei investesc doar 10% din acest buget în Italia, iar restul în ţări din Europa şi din în altă parte. Au prieteni buni peste tot', a explicat responsabilul italian.

De asemenea, crima organizată s-a infiltrat în 'cele mai importante companii care activează în sectorul tranzacţiilor financiare', a subliniat el. 'Corupţia este cel mai simplu mod de a face afaceri în cadrul lor', a adăugat Brauzzi.

Declaraţiile sale survin în contextul în care partidul de centru-dreapta Forza Italia, condus fostul premier Silvio Berlusconi, a fost acuzat în această săptămână de încercarea de a obstrucţiona un proiect de lege care viza împiedicarea mafiei de a vinde voturi politicienilor corupţi în sudul Italiei.

Proiectul, care a trecut deja prin Senat, doreşte să facă din fraudarea alegerilor în complicitate cu mafia o infracţiune, însă riscă să fie 'sufocat' de cele circa 1.000 de amendamente depuse de parlamentarii de la Forza Italia.

Cea mai recentă estimare a veniturilor mafiei este în creştere cu 42% faţă de cifra oferită pentru 2012 de asociaţia antreprenorilor italieni Confesercenti, potrivit căreia, în anul menţionat, mafia ar fi avut o cifră de afaceri anuală de 140 de miliarde de euro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL