Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasul ca un oraș plutitor unde sunt căutate soluții revoluționare pentru viitor

Tuesday, 16 July 2019, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar dacă e un fel de oraș plutitor, scopul acestuia este altul decât te-ai aștepta. Proiectul a fost finanțat de un miliardar din Norvegia și a costat 350 de milioane de dolari. Vasul este denumit Research Expedition Vessel (REV) și urmează să fie gata pentru folosire în 2021.

Misiunea fundației REV Ocean este să descopere soluții pentru problemele cu care oceanul se confruntă. Cei care lucrează la proiect cred că o să aibă un impact semnificativ asupra științei oceanului.

Vasul va fi echipat cu o mulțime de alte vehicule pentru a ajuta la realizarea studiilor: de la submarine autonome sau operate la distanță, la drone subacvatice. Chiar și așa, vasul nu va fi folosit doar de oamenii de știință.

Pentru a-și îndeplini atribuția de oraș plutitor, REV va găzdui și turiști la bordul său, în proporție de 60% din capacitatea de locuri de cazare. Da, ar putea deveni un fel de vas de croazieră pe care sunt cercetate și cele mai mari mistere ale oceanului. 

Într-un final, vasul va funcționa ca un oraș plutitor și va fi populat cu oameni de știință din diverse domenii științifice: biologi, oceanografi, chimiști și așa mai departe. Totul pentru studierea amănunțită a oceanului. Nu mai putem acum decât să așteptăm primele descoperiri și să vedem ce părere au turiștii. Indirect sunt martori ai istoriei și ai descoperirilor care vor putea avea un impact mare asupra planetei. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL