Vânzările în scădere și Brexit-ul afectează vânzările Ryanair

Friday, 18 January 2019, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

Operatorul irlandez Ryanair şi-a redus pentru a doua oară în ultimele trei luni estimările privind profitul anual, din cauza scăderii cu 7% a rezervărilor în sezonul de iarnă, şi a avertizat vineri că ar putea retrograda din nou prognoza, dacă Brexitul va provoca evoluţii neaşteptate, transmite Reuters.

Adaugă părerea ta

Compania aeriană low-cost se aşteaptă acum la un profit după taxe pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2019, excluzând pierderile la subsidiara Laudamotion, între 1 şi 1,1 miliarde de euro, faţă de prognoza anterioară ce viza un câştig de 1,1 - 1,2 miliarde de euro. Estimarea este fără pierderile previzionate la subsidiara Laudamotion, de până la 150 de milioane de euro.

Noua estimare ar reprezenta un declin de 17 - 24% faţă de profitul record de 1,45 miliarde de euro înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018.

În schimb, Ryanair estimează o creştere de 9% a numărului de pasageri în 2018, la 142 milioane.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.