Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vânzarea Nokia către Microsoft se amână

Monday, 24 March 2014, 11:18 Sursă: Mediafax

Nokia şi Microsoft anticipau anterior că tranzacţia avea să fie finalizată până la finele lunii martie, potrivit Bloomberg.

Termenul a fost însă avansat, în aşteptarea avizelor de la "anumite autorităţi antitrust din Asia", potrivit unui comunicat al Nokia.

Grupul finlandez a subliniat că tranzacţia rămâne în picioare în condiţiile anunţate anterior.

Microsoft cumpără producţia de telefoane mobile a Nokia şi licenţiază un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperând că se va putea impune ca al treilea jucător semnificativ pe piaţa smartphone-urilor, dominată de Apple şi Samsung Electronics.

Nokia se va concentra în continuare pe dezvoltarea şi producţia de echipamente pentru reţele telecom.
Mai mulţi producători de telefoane mobile, printre care Samsung şi Huawei, au reclamat în China că tranzacţia Nokia-Microsoft ar putea conduce la creşterea comisioanelor pentru licenţierea unor brevete, au declarat pentru Bloomberg surse oficiale.

Ministerul Comerţului din China derulează o evaluare anti-monopol a tranzacţiei, dar va da probabil aviz favorabil, au precizat sursele citate.

Cele două companii au obţinut deja avize de la autorităţile din SUA şi Europa.

Acţiunile Nokia au deschis luni în scădere cu 3%. Titlurile companiei au urcat cu 80% începând din luna septembrie, când a fost anunţată tranzacţia cu Microsoft.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL