Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Vanghelie contestă decizia de arestare, în faţa magistraţilor, cu un document semnat de Patriarh

Thursday, 26 March 2015, 17:47 Sursă: REALITATEA TV

UPDATE: Instanța a rămas în pronunțare.

"Patriarhul Bisericii noastre Ortodoxe, Prea Fericitul Daniel, apreciază activitatea depusă de domnul primar în renovarea anumitor biserici din sectorul 5 din Bucureşti. Din fonduri publice sau din fondurile dumnealui personale? Bănuiesc că din fonduri publice ale Primăriei", a declarat avocatul lui Vanghelie, Cezar Bivolaru.

Afaceristul Marian Dumitru, cel care l-a denunţat pe Vanghelie, a mărturisit că a plătit lucrările de renovare de la o biserică din Capitală, pentru a-şi achita astfel comisionul cerut de primar. Totodată, denunţătorul a declarat că, în 2014, Marian Vanghelie i-ar fi cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare. Fiica fostului preşedinte a precizat că ea nici măcar nu a candidat. Informaţia a fost infirmată şi de Marian Vanghelie, care a dezvăluit că semnăturile erau pentru Mircea Diaconu.

Marian Vanghelie este acuzat că ar fi acordat contracte pentru lucrări publice cu dedicaţie. Beneficiarul unor lucrări de reabilitare a unor grădiniţe şi imobile a fost omul de afaceri Marian Dumitru. În schimbul lucrărilor acordate ilegal, edilul s-ar fi ales cu comisioane de 20% din valoarea contractelor. Mita ar fi fost derulată prin mai multe firme, iar una dintre ele ar aparţine Oanei Niculescu Mizil, partenera de viaţă a lui Vanghelie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL