Valentin Popa s-a încurcat şi în cifre, salariul din învăţământ n-a crescut aşa cum s-a lăudat el

Thursday, 08 November 2018, 11:30, Sursă: REALITATEA.NET

Salariul mediu net din învățământ a fost, în septembrie, de 2.731 de lei, arată datele Institutului Național de Statistică. Suma este cu 19,2% mai mare față de salariul din septembrie anul trecut. Datele oficiale îl contrazic pe fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, care anunţa, la deschiderea anului şcolar, că salariile din sistem ar fi crescut, în medie, cu 25%. 

Adaugă părerea ta

Dacă în septembrie 2017, salariul mediu net din educaţie era de 2290 de lei, în septembrie anul acesta a crescut la  2731 de lei, adică un plus de 441 de lei.

Datele oficiale îl contrazic pe fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, care anunţa, la inagurarea anului şcolar, că salariile din sistem ar fi crescut, în medie, cu 25%. 

”Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut, când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte creşteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%, spunea ex-ministrul Valentin Popa pe 10 septembrie 2018, potrivit mediafax.

Metodologie: Din 2018, câştigul salarial nominal net se obţine prin scăderea din câştigul salarial nominal brut a impozitului, contribuţiei de asigurări sociale datorată de salariaţi şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de salariaţi.