Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vaccinarea antigripală poate să înceapă: Primele 400.000 de doze au ajuns în țara noastră

Tuesday, 15 September 2020, 12:21 Sursă: Realitatea.net

Prima tranșă ajunsă în țara noastră, de aproape 400.000 de doze, va fi distribuită săptămâna aceasta către Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din țară. De la DSP-uri, vaccinul poate fi accesat de către medicii de familie pentru campania de vaccinare.

România vine după doi ani consecutivi cu epidemie de gripă în sezonul rece, iar medicii au avertizat că vaccinarea împotriva gripei este mai necesară ca oricând anul acesta, ca urmare a pandemiei de COVID-19 care se va suprapune gripei sezoniere.

Persoanele care fac parte din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire sunt cele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum și femeile însărcinate. Toate aceste categorii pot beneficia de un vaccin gratuit în cabinetul medicului de familie.

Persoanele din afara categoriilor de risc își pot achiziționa vaccinul antigripal contra cost, din farmacii.

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, întrucât poate avea forme severe și chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea, după cum a recomandat recent și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL