Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR propune organizarea referendumului pentru ”Fără penali în funcții publice” odată cu alegerile locale

Tuesday, 14 July 2020, 16:43 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

"Este foarte important să ţinem seama de situaţia sanitară în care se află România în momentul de faţă. Noi considerăm că o variantă foarte bună ar fi ca acest referendum să aibă loc odată cu alegerile locale. Discuţiile sunt încă deschise. Trebuie să ţinem cont de situaţia virusului şi de situaţia răspândirii COVID pentru a nu adăuga riscuri suplimentare pentru populaţie. De aceea, o variantă în care referendumul s-ar întâmpla o dată cu alegerile locale sau cu alegerile parlamentare ar putea să fie o variantă foarte bună", a afirmat Barna, la Parlament.

Liderul USR a precizat, referitor la faptul că referendumul trebuie organizat la 30 de zile de la adoptarea din Sena, că lucrurile se pot regla din calendarul adoptării inițiativei.

"Fără îndoială, legea trebuie respectată. Nu ne temem nici de un referendum în luna august, numai că trebuie să ţinem cont şi de situaţia răspândirii virusului şi sunt convins că se poate regla din calendarul de la Senat momentul în care acest referendum va fi transmis cetăţenilor pentru validare", a spus Barna, citat de Agerpres.

Reamintim că, marți, deputații au adoptat inițiativa cetățeanească ”Fără penali în funcții publice”, cu 295 de voturi ”pentru” și o abținere. Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Senatului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL