Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Următorul tău telefon va avea parte de câteva noutăți: ce se schimbă la Android

Monday, 08 July 2019, 17:55 Sursă: REALITATEA.NET

Ca Google să facă sistemul de navigare prin gesturi mai bun, începe de la glisarea pentru Back. Opțiunea se numește Back Sensitivity și, așa cum îi zice numele, te lasă să stabilești pe-o scară de la 1 la 4, cât de sensibil să fie gestul pentru înapoi.

Spre deosebire de iPhone, Android dispune de opțiunea back cu buton fizic, iar mulți utilizatori s-au plâns că activează din greșeală când folosesc gesturi. Google încearcă acum să mai reducă din stresul acesta inutil.

Ce altă problemă va mai fi rezolvată în Android 10

O altă opțiune va fi posibilitatea de-a accesa diverse meniuri din aplicații printr-o glisare din stânga sau dreapta. Inclusiv servicii Google au fost afectate de modul în care sistemul de operare interpretează astfel de gesturi. Până la Android Q, dezvoltatorii aplicațiilor au fost forțați să rezolve cumva această chestiune de interacțiune.

Problema de mai sus e reparată cu ceea ce Google numește „zone de excludere". E incert cât de eficientă va fi abordarea asta.

Strategia e asta: ai anumite zone de pe ecran care funcționează ca buton Back, iar altele pot fi folosite de aplicație, așa cum a dorit dezvoltatorul. Zonele de excludere pot fi la mijloc sau în partea de jos. Depinde de dezvoltator.

Odată cu Android 9 Pie și cu Android Q e mai clar ca niciodată că Google nu poate livra un sistem intuitiv de interacțiune. Samsung, odată cu OneUI, a făcut o treabă mai bună. Și-a păstrat butoanele, iar navigarea prin gesturi e implementată cu trei zone la baza ecranului. Rămâne de văzut noutățile în toamnă.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL