Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

URMĂRIRE CA ÎN FILME: Poliţiştii din Botoşani pe urmele unui contrabandist de ţigări

Monday, 28 April 2014, 19:53 Sursă: Mediafax

Un bărbat aflat la volanul unui jeep Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Anglia, a trecut, luni, graniţa în localitatea de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, în jurul orei 13.00, fără să oprească la semnalele unei patrule a Poliţiei de frontieră care l-a somat pe şofer. Acesta, despre care poliţiştii de frontieră susţin că aveau informaţii conform cărora ar transporta ţigări de contrabandă, a trecut în viteză pe lângă maşinile Poliţiei, încercând să scape, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Conducătorul auto a ignorat semnalele făcute de către lucrătorii noştri, continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Ibăneşti. Imediat, au pornit în urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase, iar în localitatea de frontieră Dumbrăviţa poliţiştii de frontieră au încercat oprirea autoturismului", a informat Minodora Racnea, inspector principal de Poliţie, într-un comunicat remis presei.

Șoferul nu a vrut să oprească nici de această dată şi a încercat să forţeze barajul făcut de către poliţiştii de frontieră în dreptul localităţii Dumbrăviţa, ajungând să se răstoarne cu maşina.

Bărbatul a vrut să fugă, dar a fost somat de către poliţişti cu focuri de armă, de avertisment, să se predea.

"Bărbatul a încercat să fugă peste câmpul din apropiere, iar pentru reţinerea sa poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără să existe victime sau pagube materiale" a declarat Minodora Racnea.

În maşina bărbatului au fost găsite împachetate, în 12 colete negre, câteva mii de pachete de ţigări, cantitea urmând a fi determinată după ce va fi analizată la sediul Poliţiei de Frontieră din Botoşani.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru contrabandă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL