Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Untold și Electric Castle ar putea fi ANULATE prin lege

Tuesday, 19 May 2020, 19:49 Sursă: Realitatea.NET

"Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent sa emitem noi un act normativ prin care sa anuntam ca nu mai sunt permise organizarea de evenimete cu participare de peste 1000 de persoane cel putin pana la 1 septembrie, pentru ca asta i-ar ajuta pe ei in rezilierea contractelor si in alte procese", a afirmat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, pentru o agenție de presă.

Ministrul Culturii spune ca va adresa o cerere catre Parlament pentru a emite o lege care sa anulezxe festivalurile. "Nu ca noi le-am interzice, ei ne-au cerut sa emitem un act normativ, dar Guvernul nu poate emite acte decat pe durata starii de alerta asa ca ne vom adresa Parlamentului cu o propunere de lege in acest sens", a mai precizat Gheorghiu.

Bogdan Gheorghiu spune ca biletele deja cumparate vor putea fi transformate in vouchere sau pot fi folosite pentru urmatorul festival. "Acele bilete isi pastreaza valabilitatea pana la urmatorul spectacol. Daca respectivul nu doreste sa mearga la urmatorul spectacol se analizeaza posibiltiatea transformarii biletelor in vouchere cu care sa se poata participa la un alt eveniment cultural", a mai spus ministrul, potrivit ziare.com.

Marți a avut loc o întâlnire cu reprezentanții artelor teatrale la Palatul Victoria. În urma discuțiilor Guvernul ar putea permite organizarea unor spectacole în aer liber începând din luna iunie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL