Un vâlcean, reţinut după ce a furat 46 de biciclete. Cum să ne ferim de hoţii de biciclete

Thursday, 07 May 2015, 16:09 Sursă: REALITATEA.NET

Polițiștii din Vâlcea au recuperat 46 de biciclete, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, sustrase de un bărbat din scări de bloc și din curți. Cel în cauză a fost reținut, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Adaugă părerea ta

Ieri, 6 mai, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, bănuit de furturi de biciclete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2014 — aprilie 2015, cel în cauză ar fi sustras, de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, 46 de biciclete, care erau asigurate cu cablu antifurt de balustrada scării de acces a blocurilor și din curți.

Prejudiciul cauzat, estimat la aproximativ 23.000 de lei, a fost recuperat în totalitate de polițiști.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu vi se fură bicicletă, Poliția Română vă recomandă:

— Nu vă lăsați bicicleta neasigurată și nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

— Folosiți sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt și eventual, cu sistem de alarmare sonoră.

— Păstrați actele de proveniență ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentați la poliție și vă ajută la recuperarea acesteia.

— Memorați însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră (zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoașteți, când va fi recuperată de polițiști.

— Nu ezitați să sesizați poliția în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta