Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un tatuaj ți-ar putea salva viața dacă suferi de această boală

Wednesday, 28 January 2015, 07:59 Sursă: REALITATEA.NET

S-ar putea să fiţi reticenţi la un astfel de titlu, dar având în vedere că aproximativ 8 procente din populaţia globului suferă de diabet, utilitatea unei astfel de invenţii este cât se poate de reală.

Dintre cei 390 milioane de bolnavi de diabet, cei mai mulţi dintre ei trebuie să-şi măsoare regulat nivelul de glucoză din organism.

Dacă nu ştiţi cum funcţionează respectivul proces, merită să aveţi în vedere că este incredibil de invaziv. Practic, o persoană trebuie să se înţepe pentru a obţine o picătură de sânge care ulterior este testată cu un aparat special. Încercând să sporească nivelul de confort al celor aflaţi în această situaţie, un grup de cercetători lucrează intens la un tatuaj temporar cu o funcţionalitate identică, aceea de a măsura glucoza din sânge. Cea mare diferenţă dintre acest sistem inovativ şi metoda clasică este că nu doare deloc.

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego, pentru a obţine creaţia de mai sus, au imprimat electrozi pe o folie de tatuaj temporar şi i-au împerecheat cu . După ce aţi mâncat, ...

Află exact cum funcționează și vezi cât costă tatuajul salvatorCiteste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL