Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Un tânăr de 24 de ani a primit, vineri seara, la Târgu Mureș, o inimă nouă

Saturday, 20 April 2019, 09:01 Sursă: REALITATEA.NET

Primitorul cordului transplantat este un tânăr de 24 de ani din Sălaj, aflat într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă. Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, fiind un cord foarte bun, de la un pacient în vârstă de 39 de ani.

Conform profesorului Horațiu Suciu, primitorul cordului se afla “într-o stare terminală practic, fiind internat de aproximativ de o săptămână, cu o afecţiune cardiacă ce a debutat brusc şi foarte grav, pentru că a dezvoltat fenomenul de insuficienţă cardiacă.”

Pacientul a avut trei internări într-un interval scurt de timp, în care a suferit o decompensare cardiacă, nereductibilă şi neresponsivă la tratamentul conservator, fapt care impunea o intervenţie de acest tip sau suport circulator mecanic.

Doctorul Sorin Paşcan, şeful Secţiei ATI din cadrul IUBCvT Târgu Mureş, le-a mulțumit “colegilor din Baia Mare, în special doctorului Mureşan, care s-a ocupat de donator şi ne ajută şi pe noi foarte mult atunci când donatorul e îngrijit cum trebuie şi inima e de foarte bună calitate”.

Sursa: realitateademures.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL