Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scurgeri de mercur într-un apartament. Tânăr de 17 ani, dus de urgență la spital

Thursday, 05 March 2020, 14:54 Sursă: Realitatea.net

Tot atunci ISU anunța: ”Echipa CBRN – Detasam. de Pompieri Reșița, continua operațiunile de ridicare a mercurului și asigurarea masurilor de siguranță a locatarilor din scara de bloc afectata. Nu a fost necesara evacuarea locatarilor”. Mai mult, se pare că nici măcar nu au fost testați locatarii acelui bloc pentru o posibilă intoxicație cu mercur…

Polițiștii au deschis de atunci un dosar penal pentru această neglijență. ”În după amiaza zilei de ieri, Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în spatele unui bloc de locuințe s-ar fi împrăștiat o substanță suspectă să fie mercur, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în data de 15 februarie a.c., un tânăr de 21 de ani din Moldova nouă ar fi vărsat din greșeală o sticlă din plastic de aproximativ 700 ml, în care se afla o substanță necunoscută. Polițiștii asigură locul până la curățarea zonei. Au fost informați de îndată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic”, în vederea luării măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice și se continuă cercetările” transmitea pe 26 februarie IPJ Caraș-Severin.

Citește continuarea pe realitateaderesita.net.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL