Un suspect arestat în incidentul armat din Canada. Doi poliţişti printre victime

Friday, 10 August 2018, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Printre cele patru victime se află şi doi poliţişti, a precizat sursa citată. Zona unde a avut loc incidentul a fost încercuită de forţele de ordine, iar ancheta continuă, a precizat poliţia pe Twitter.

Aceasta a informat anterior că echipaje de poliţie au răspuns la un 'incident în desfăşurare' pe Brookside Drive, vineri dimineaţă, la ora locală 07.30. 'Locuitorilor li se cere să evite zona şi să rămână în case, cu uşile închise, pentru a fi în siguranţă', a mai transmis poliţia pe reţelele sociale.

Brookside este un cartier rezidenţial situat în apropierea unei mici zone comerciale, în centrul oraşului Fredericton cu 60.000 de locuitori. Poliţia a cerut de asemenea populaţiei să nu difuzeze informaţii susceptibile să indice localizarea exactă a incidentului. Acesta a' făcut cel puţin patru morţi', a menţionat poliţia, fără a da alte detalii despre cauzele sale.

Primele imagini difuzate de postul CBC arătau numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe încercuind o zonă rezidenţială de case. 'Veşti îngrozitoare vin de la Fredericton', a reacţionat premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter. 'Inima mea este alături de toţi cei afectaţi de incidentul armat din această dimineaţă. Urmărim situaţia îndeaproape', a adăugat el.

În seara zilei de 22 iulie, un bărbat a deschis focul pe o arteră animată din metropola Toronto, omorând o tânără de 18 ani şi o fetiţă de 10 ani şi rănind alte 13 persoane.

Atacul de la Toronto a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, dar poliţia a declarat că nu există nicio dovadă care să sprijine revendicarea.

 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL