Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Un român,ameninţat de unul dintre atacatorii din Paris: "Îi voi duce cadavrul mamei tale în România"

Sunday, 06 December 2015, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

 

Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat vineri că este în stare de şoc. Aron nu reuşeşte să îşi explice radicalizarea bruscă a unui om pe care îl cunoştea de şase luni şi care între timp îi devenise coleg de serviciu.

În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, "august şi septembrie", a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere, "nu mai era acelaşi", îşi aminteşte românul, relatează Mediafax.

"Eşti un necredicnios, ţigan de rahat", i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când l-a întrebat despre presupusa sa călătorie în Maroc. "Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România", a adăugat el.

El a povestit pentru televiziunea belgiană RTL cum a decurs ultima sa întâlnire cu Brahim, cu câteva zile înaintea atentatului de la Paris. "A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa".

"Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam", i-a spus Aron, care afirmă că Abdeslam a recunoscut acest lucru. Înaintea presupusei călătorii în Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul său, o fiolă de parfum. "Toată viaţa îţi va aminti de mine", i-a spus Brahim lui Aron.

După atentatele de la Paris, amintiri aparent nesemnificative au început să capete altă dimensiune, precum prezenţa a "trei indivizi" la cafeneaua "Les Beguines", deţinută de Brahim. Aron îşi aminteşte că a surprins un dialog straniu între Abdeslam şi un individ. "Acesta l-a luat deoparte şi am auzit: Termină ce ai început. După care au continuat discuţia în arabă", povesteşte românul.

RTL precizează că, din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost percheziţionat în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate în total cu 130 de morţi.


Attentats de Paris: témoignage d'un ami de Brahim Adbeslam

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL