Un preot „schismatic“ refuză să-i împărtăşească pe posesorii de card de sănătate

Saturday, 20 May 2017, 15:57 Sursă: REALITATEA.NET

În judeţul Botoşani a izbucnit un scandal fără precedent între un preot şi superiorii săi de la Mitropolia Moldovei.

Adaugă părerea ta

Un preot din judeţul Botoşani a intrat în conflict cu şefii săi ierarhici, după ce a refuzat să-l mai pomenească la slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei. Preotul de la Schitul Orăşeni, Ioan Ungureanu, spune că a luat această decizie în urma conciliului de la Creta, bănuindu-l de apropieri ecumeniste pe mitropolit.

Preotul este paroh la o biserică monument istoric în satul Orăşeni şi este un anti-ecumenist convins. De fapt, de la această convingere şi de la refuzul de a-şi pomenii şefii ierarhici la slujbele susţinute a început tot scandalul. Preotul „nepomenitor" are interzis la slujbe Conflictul dintre preotul Ioan Ungureanu şi şefii săi ierarhici a început în momentul

în care acesta a refuzat să-l mai pomenească la slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei. Motivul a fost clar, preotul din Botoşani consideră ca eretic Sinodul de la Creta, ratificat de capii Bisericii Ortodoxe Române.

"Mitropolitul nostru a semnat nişte documente anul trecut în Insula Creta, prin care doreşte să facă o unire, o nivelare a religiilor, fiind biserici şi alte confesiuni. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, vrea să trecem la a săvârşi cununii mixte. Iar noi am renunţat la pomenirea numelui său", spune preotul Ioan Ungureanu. În consecinţă, preotul din Orăşeni a fost avertizat de reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, scrie adevarul.ro.

Nu toţi sătenii îl susţin pe Ioan Ungureanu. De altfel, acest scandal a împărţit comunitatea. Unii localnici îl acuză pe Ioan Ungureanu de habotnicie. Mai precis, spun că preotul de la Schitul Orăşeni nu-i împărtăşeşte pe cei care au card de sănătate. Sau orice alt dispozitiv cu cip, privit ca „lucru drăcesc“. Sunt credincioşi care ar fi reclamat inclusiv la MMB această situaţie. Ultima „ispravă“ la Schitul Orăşeni a avut loc acum două zile, când un cortegiu funerar a fost pus de drumuri din cauza scandalului între preoţi.