Un preot din Brăila, sancționat de polițiști pentru un afiș pro-referendum pe gardul bisericii

Sunday, 30 September 2018, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Poliţiştii brăileni au sancţionat cu avertisment un preot din Brăila, deoarece pe gardul bisericii fusese amplasat un afiş pro referendum. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos au început o anchetă.

Agenţii de Poliţie l-au sancţionat cu avertisment, sâmbătă seara, pe preotul paroh, iar bannerul a fost dat jos de pe gardul bisericii.

„Biroul Electoral a înaintat o adresă Poliţiei prin care sesiza faptul că la Biserica Sf. Ierarhi Constantin şi Elena este un banner afişat cu mesajul pro referendum. Pe acel banner se aflau culorile drapelului naţional, ceea ce este interzis prin lege. În baza acestei legi preotul a fost sancţionat cu avertisment, iar bannerul a fost dat jos, nu de poliţişti, ci de preoţi”, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Despre incident au aflat şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos. Aceştia au început o anchetă şi le-au solicitat preoţilor să evite conflictele care ar putea să apară în timpul campaniei pentru referendum.

„Se face o verificare ca să aflăm despre ce este vorba. Am sfătuit preoţii să evite conflictele, preoţii sunt oameni ai păcii, certurile nu ne fac bine. Probabil, ei au făcut cum au cerut poliţiştii, ca să aplaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, Rareş Bucur.

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie contestă decizia BEJ, susţinând că decizia nu a fost comunicată şi nu este publică, ceea ce ar reprezenta un abuz.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL