Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un polițist local a fost reținut pentru abuz în serviciu şi lipsire de libertate

Friday, 21 June 2019, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Polițist local reținut pentru abuz în serviciu şi lipsire de libertate! Ancheta a fost declanşată în urma plângerii unui şofer. Acesta a reclamat la Poliţie şi la Parchet cum că un poliţist de la Poliţia Locală Piteşti l-ar fi agresat. Şoferul a povestit că, săptămâna trecută, era la volanul maşinii sale, pe o stradă din Piteşti, când a fost blocat în trafic de un echipaj format din doi poliţişti locali. A fost scos din maşină şi încătuşat.

După imobilizare, şoferul a fost dus la sediul Poliţiei Locale Piteşti, unde, spune el, unul dintre agenţi l-a lovit în mod repetat. Se spune că şoferul a depus la dosar şi un certificat medico-legal.

Polițist local reținut, joi după ce a fost audiat în legătură cu acuzaţiile. Subofiţerul în vârstă de 25 de ani, recunoaşte că a oprit în trafic maşina pe motiv că şoferul l-a înjurat.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu din cauză că nu avea dreptul să blocheze şi să oprească un vehicul în trafic şi de lipsire de libertate pe motiv că l-ar fi ţinut pe conducător, fără temei legal, mai mult timp. Colegul lui nu a participat la acţiunile ilegale, spun oficiali din cadrul IPJ Argeş.

Potrivit atribuţiilor de serviciu, poliţiştii locali nu au voie să oprească autovehicule în trafic, decât în situaţia în care şoferul circula ilegal pe un drum cu sens unic.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL