Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un oraș din România a sărit peste noapte din scenariul ROȘU în cel VERDE: toți bolnavii de COVID-19 s-au vindecat

Friday, 06 November 2020, 18:19 Sursă: realitatea.net, telem.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

În orașul Hârlău, în urmă cu câteva zile, 40 de persoane erau infectate cu coronavirus. După ce s-au vindecat, localitatea a trecut brusc de la riscul de a intra în scenariul roșu la scenariul verde. Trebuie precizat că populația din Hârlău este de 10.905 de locuitori, potrivit datelor ultimului recensământ, din 2011.

Numărul celor confirmați cu noul virus este mai mare, însă atunci când se calculează însă incidența de infectare, din calcul sunt scoase focarele, potrivit autorităților. În localitatea Hârlău sunt mai multe centre medicale unde s-au înregistrat focare. Unul din ele este la Centrul de reabilitare și recuperare neuropsihică, unde 137 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 97 sunt angajați, iar 40 sunt pacienți.

Vineri, 6 noiembrie, in județul Iași au fost raportate 307 cazuri noi de coronavirus. În județul Iași, zilnic sunt testați aproximativ 2.000 de oameni.

Citește și 6 noiembrie - Distribuția COVID pe județe și Rata de infectare în România: 15 județe se află în SCENARIUL ROȘU

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL