Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Un nou protest al transportatorilor. Capitala, blocată

Tuesday, 26 February 2019, 10:04 Sursă: REALITATEA.NET

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) va relua protestele de stradă, joi, 28 februarie, dacă Guvernul nu va promova OUG promisă în urmă cu două săptămâni, se spune într-un comunicat de presă al transportatorilor.

La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de mașini.

„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile", a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

O delegaţie a COTAR s-a întâlnit, miercurea trecută, la Ministerul Finanţelor, cu ministrul de resort, Eugen Teodorovici, şi cu ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, în urma protestului taximetriştilor, din Piaţa Victoriei.

''Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare", a spus Ştefănescu.

Peste 1.600 de taximetrişti au protestat miercuri timp de patru ore în Piaţa Victoriei, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

Guvernul cedează în fața taximetriștilor. Va da OUG care elimină aplicațiile de tip taxi


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL