Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment medic: Simptomele COVID s-au MODIFICAT. Boala ar putea deveni CRONICĂ precum HIV sau Hepatita B!

Friday, 30 October 2020, 13:22 Sursă: Realitatea.net

Dorobăţ a constatat că din ce în ce mai mulţi pacienţi ajung la spital cu simptome diferite faţă de cele cu care s-au confruntat medicii la începutul epidemiei.

Vorbim despre pierderea gustului şi a mirosului, febra şi durerile musculare care fie nu mai apar, fie se manifestă în momentele mai târzii ale bolii. În plus, sunt pacienţi care rămân infectaţi deşi primesc tratament, ceea ce naşte o nouă ipoteză, spune medicul: boala ar putea deveni cronică, exact ca în cazurile HIV şi Hepatita B.

„Această boală poate să devină cronică, nu ştim dacă acest virus se elimină din organism şi dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului şi a mirosului apare mai rar şi nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienţi fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariţie în scenă, nu se mai păstrează aceleaşi reguli”, a declarat managerul. 

Potrivit acesteia, modificările care apar impun o mai mare atenţie din partea medicilor de familie: „Nu-i nici de rău, nici de bine. Trebuie să fie foarte atenţi medicii. (...) În special medicii de familie trebuie să fie atenţi, pentru că riscăm să polarizăm. De aceea pacienţii ajung în stare foarte gravă, în momentul acesta la Terapie Intensivă nu mai este nici un loc, iar la zona de confirmaţi mai am 20 de locuri. Ei stau acasă, pentru că le permite legea şi îmi este frică că nu dau atenţie la simptome şi ajung foarte târziu la spital”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL