Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un bărbat care pregătea un atentat de Anul Nou în Australia a fost arestat

Tuesday, 28 November 2017, 07:44 Sursă: REALITATEA.NET

Suspectul, în vârstă de 20 de ani și născut în Australia din părinți somalezi, a fost arestat luni în cursul unei operațiuni a poliției într-o casă din Werribee, o suburbie din Melbourne, în sudul Australiei, a declarat poliția. El urmează să fie pus sub acuzare marți.

Tânărul este un "simpatizant al Statului Islamic" și atacul pe care îl plănuia era "potențial catastrofal", a declarat Shane Patton, șeful adjunct al poliției din statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne.

Potrivit poliției, suspectul a consultat un manual online întocmit de Al Qaida cu privire la modul de utilizare a armelor de foc și de comitere a atentatelor, dar a fost arestat înainte să poată cumpăra o pușcă automată.

"El intenționa să folosească arma de foc pentru a doborî cât mai mulți oameni posibil în zona Pieței Federației (Federation Square) în seara de Anul Nou", a declarat Patton.

Piața Federației este situată chiar în centrul orașului Melbourne, în apropiere de gara feroviară din Flinders Street și catedrala Sf. Paul. Acesta este unul dintre locurile principale din Melbourne, unde oamenii se adună pe 31 decembrie pentru a sărbători sosirea Anului Nou, scrie agerpres.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL