Un balon roz şi urât mirositor plutea în ocean. Oamenii s-au îngrozit când au aflat ce este

Thursday, 04 August 2016, 19:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La început, nimeni nu şi-a putut da seama ce reprezintă acel balon imens, de culoare roz şi foarte urât mirositor. ,,Când ne-am apropiat, am realizat că trebuie să fie o balenă moartă, pentru că avea un miros îngrozitor. Stomacul ei era plin de gaz şi, din acest motiv, plutea la suprafaţa apei", a spus pentru ziarul West Australian Mark Watkins, un pescar în vârstă de 21 de ani.

În timpul vieţii, balenele au stomacul plin cu gaz, însă, de obicei, reuşesc să menţină nivelul acestuia sub control. După ce mor, din cauza gazului din stomacul lor, balenele încep să plutească la suprafaţa apei. Din acel moment, ele sunt expuse razelor solare, care determină umflarea stomacului şi, în unele cazuri, pot provoca explozia lui.

Watkins a mai spus că, după ce s-a îndepărtat de balenă, în jurul cadavrului acesteia au apărut rechini care au început să mănânce din ceea ce au găsit la suprafaţa apei. Deşi nu se cunoaşte cu exactitate specia din care făcea parte animalul marin, specialiştii presupun că a fost vorba de o balenă cu cocoaşă sau o balenă australiană.

,,A fost interesant să o văd. Mirosul, însă, nu a fost la fel de plăcut", a menţionat Watkins pe pagina lui de Facebook.

Sursa: descopera.ro


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri