Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un avion de luptă s-a prăbușit într-un parc cu oameni

Thursday, 01 August 2019, 07:14 Sursă: REALITATEA.NET

Prăbuşirea s-a produs în jurul orei locale 10 în zona cunoscută sub numele canionul Star Wars, nu departe de baza aeriană China Lake.

"Încercăm încă să lămurim lucrurile. Avem o echipă de căutare şi salvare plecată de la China Lake şi o alta plecată de la baza navală Lemoore, care include un medic", a declarat lt. cmdr. Lydia Bock.

Deşi nu este o practică obişnuită ca avioanele militare să zboare la altitudine redusă deasupra parcurilor naţionale, situaţia se prezintă diferit în cazul Death Valley.

"Este una dintre principalele atracţii", a declarat Patrick Taylor, responsabil cu comunicarea în cadrul Parcului naţional Death Valley.

Forţele aeriene şi navale au folosit zona pentru antrenament militar încă de la începutul anilor 1930.

Nu se ştie dacă cei care au fost răniţi se aflau în zonă pentru a urmări survolul avioanelor de luptă. Taylor a precizat că în zonă se află şi o parcare şi un loc de odihnă.

"Sunt mulţi oameni care se opresc aici fără nicio legătură cu avioanele", a spus el.

ORA 23:24 SUA: Un avion de luptă s-a prăbuşit în California

Un avion de luptă al forţelor aeriene ale SUA s-a prăbuşit miercuri într-o zonă de deşert din California, în apropierea unei baze aeriene, au anunţat oficiali militari, iar soarta pilotului este necunoscută, relatează Reuters.

Avionul F/A-18E Super Hornet s-a prăbuşit în jurul orei locale 10.00 dimineaţă, a precizat locotenent comandorul Lydia Bock, ofiţer de comunicare pentru Joint Strike Fighter Wing, într-un comunicat.

Ea a precizat că echipaje de căutare şi salvare se îndreaptă spre zona prăbuşirii, aflată la est de baza aeriană China Lake, din California.

Cauza accidentului din apropierea zonei numite Death Valley este investigată, a spus ea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL