Un alt REFERENDUM. Motivul pentru care unii români vor mai vota ceva pe 7 octombrie

Monday, 17 September 2018, 14:29, Sursă: REALITATEA.NET

Hotărârea prin care pe 7 octombrie va fi organizat referendumul pentru schimbarea denumirii judeţului Olt în Olt-Romanaţi a fost aprobată, luni, de consilierii judeţeni.

Adaugă părerea ta

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că referendumul local se va desfăşura în aceeaşi zi cu cel naţional privind redefinirea familiei.

„Aşa cum am spus şi atunci când am demarat această iniţiativă, încercăm să lipim acest referendum de cel naţional şi astăzi a fost primul pas, acela de a aproba o hotărâre de consiliu, urmând ca la următoarea şedinţă de guvern, să fie dată o ordonanţă, astfel încât pe 7 octombrie să se desfăşoare ambele referendumuri, atât cel pentru familie, cât şi cel pentru redenumirea judeţului Olt în Olt-Romanaţi”, a declarat Oprescu.

El a ţinut să precizeze că în ceea ce priveşte costurile, acestea ar urma să fie minime tocmai datorită faptului că referendumul pentru Olt-Romanaţi va fi în acelaşi timp cu cel pentru redefinirea familiei.

„Abia după ordonanţă, vom putea şti cât va costa organizarea referendumului. Noi am prins, astăzi, suma de 9.000 lei, dar sperăm să nu avem nevoie de toţi aceşti bani pentru că, dacă îl vom lipi de cel naţional, atunci mare parte din cheltuieli vor fi suportate de către Guvernul României. Noi doar ne vom face propriile buletine, ştampile şi informarea cetăţenilor”, a mai afirmat şeful CJ.

Oprescu subliniază faptul că iniţiativa privind redenumirea judeţului Olt nu are conotaţie politică, fiind vorba despre o reparaţie morală şi istorică.

„Nu va fi o campanie electorală. Chiar încercăm să-l scoatem din zona politică pentru că nu este un demers politic, este un demers moral, de reparaţie istorică. Să nu uităm că suntem în Anul Centenarului, iar actualul judeţ Olt este format din cele două judeţe istorice Olt şi Romanaţi. Promovarea referendumului va fi făcută prin pliante, prin mass-media. Vom încerca să avem presa partener în acest demers”, a afirmat Marius Oprescu.

Citiţi mai multe despre acest subiect pe Realitateadeolt.net