Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimul elefant de circ din Chile a început o viaţă nouă în Brazilia

Monday, 21 October 2019, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Mult aşteptata sosire a lui Ramba la ''Elephant Sanctuary Brazil'', o rezervaţie naturală cu o suprafaţă de 133 de hectare, situată în statul Mato Grosso din vestul ţării, a fost transmisă vineri seară în direct pe Facebook şi a înregistrat mii de vizualizări.

Femela de elefant asiatic, în vârstă de circa 52 de ani, a activat în circuri din Argentina şi Chile înainte de a fi salvată de activişti, în anul 2012.

Ea a fost adăpostită apoi într-o grădină zoologică din Rancagua, în centrul Chile, cât timp salvatorii săi i-au căutat o nouă casă.

În urma calvarului prin care a trecut, ea a suferit abcese şi probleme renale şi hepatice, potrivit Agerpres.

Ramba a fost transportată miercurea trecută cu avionul la aeroportul internaţional Viracopos din apropiere de Sao Paulo, cu o zi înaintea unei tentative de jaf comisă de persoane înarmate.

Ea a fost transportată cu un camion în sanctuarul din Chapada dos Guimaraes, deschis în 2016 cu ajutorul organizaţiei americane Global Sanctuary for Elephants (GSE), prima instituţie de acest gen înfiinţată în America Latină.

Ramba se alătură altor două femele de elefant asiatic din rezervaţie, Rana şi Maia, care au fost la rândul lor folosite în spectacole de circ.

Elefantul a fost însoţit de directorul GSE, Scott Blais, dar şi de un medic veterinar, de voluntari şi de poliţişti din Brazilia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL