Ultima oră! Care este perioada de incubație a coronavirusului din China

Thursday, 30 January 2020, 16:36 Sursă: Mediafax

 

STUDIU: PERIOADA DE INCUBAȚIE A CORONAVIRUSULUI - APROXIMATIV 5 ZILE

Perioada de incubație a noului coronavirus apărut în China în decembrie anul trecut, respectiv de la expunere la apariția simptomelor bolii, este, în medie, de 5,2 zile, dar variază mult de la un pacient la altul, arată unul dintre studiile cele mai ample privind această epidemie, potrivit medicalxpress.com,, scrie Mediafax.

Deși au recunoscut că estimarea este "imprecisă", cercetătorii chinezi care au realizat acest studiu, publicat în New England Journal of Medicine, au spus că își bazează concluziile pe observațiile medicale făcute pe parcursul a 14 zile în cazul persoanelor expuse la virus.

Organizația Mondială a Sănătății informa, luni, că perioada de incubație variază de la două la zece zile în cazul acestei infecții cu coronavirus, care are drept simptome febra, tusea și problemele respiratorii.

Cercetătorii au studiat primii 425 de pacienți diagnosticați cu acest virus pentru a stabili alte două caracteristici fundamentale ale epidemiei. De la prima manifestare, în Wuhan, în decembrie, numărul pacienților s-a dublat la fiecare 7,4 zile.

De asemenea, cercetătorii estimează că fiecare pacient a infectat, în medie, 2,2 persoane.

Epidemia de coronavirus va fi mică, spun cercetătorii. Cifra nu prezice cât de mare va fi epidemia, dar este utilă, cercetătorii fiind de părere că este una mică, apropiată de cea a unui sezon de gripă (1,3) și comparabilă cu cea din timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2002-2003 (3).

Transmiterea de la om la om a virusului Corona. Cercetătorii au mai descoperit că transmiterea de la om la om s-a făcut încă de la mijlocul lunii decembrie 2019.

Concluziile noului studiu sunt similare cu cele ale unuia realizat de o echipă de cercetători din Olanda, care a descoperit că perioada de incubație este de 5,8 zile, cu mari variații.

Cazuri în care oamenii s-au vindecat. O veste bună este că 133 de oameni s-au vindecat până acum, potrivit celui mai recent bilanț

ULTIMUL BILANȚ CORONAVIRUS. Potrivit celui mai recent bilanț anunţat joi, 170 de oameni au murit în China din cauza epidemiei cu coronavirus, în timp ce numărul celor infectați a depășit 7.700, potrivit CNN

Virusul s-a răspândit în afara teritoriilor Chinei. Sunt confirmate peste 100 de cazuri în Franța, Germania, SUA și în alte țări. India și Filipine au raportat joi primele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Au fost deja raportate primele cazuri de transmitere a infecției cu virusul Corona de la om la om, primul caz a fost în Germania, raportat pe 28 ianuarie.

CÂND A IZBUCNIT EPIDEMIA DE CORONAVIRUS. Epidemia cu coronavirus, un virus asemănător celor care provoacă gripa, a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut, în decembrie 2019. Aproape 8.000 de cazuri au fost confirmate pana acum.

Aproape în toate provinciile chinezești au apărut cazuri de infestare cu noul virus pulmonar. Din 23 ianuarie, orașul Wuhan și localitățile din apropiere sunt în carantină. 

MĂSURI LUATE DE UE. Uniunea Europenă a activat mecanismul intern de alertă rapidă în cazul răspândirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus din Wuhan, China. Comisia Europeană a anunțat că a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a finanța repatriererea europenilor din China.

Mai multe țări au început deja repatrierea cetățenilor lor din China.

Ultimele informații privind numărul și locul îmbolnăvirilor pot fi urmărite pe HARTA ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL.

LISTA ȚĂRILOR AFECTATE DE CORONAVIRUS. HARTA LIVE ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL CU RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI

HARTA ACTUALIZATĂ în timp real! Unde a ajuns CORONAVIRUSUL în lume în acest moment. Harta actualizată în timp real a evoluţiei pandemiei cu coronavirus, elaborată de cercetătorii de la Centrul „Johns Hopkins”. Informații LIVE referitoare la zonele efectate, la numărul cazurilor confirmate şi la decesele înregistrate. HARTA LIVE AICI

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL