Uleiul ieftin, prea puţin cunoscut, care face MINUNI pentru tenul tău

Thursday, 20 July 2017, 12:56 Sursă: REALITATEA.NET

Miranda Kerr si Kate Middleton sunt doua dintre celebritatile care au declarat ca folosesc zilnic uleiul de macese pentru ingrijirea pielii.

Adaugă părerea ta

Uleiurile naturale au devenit un remediu extrem de popular pentru ingrijirea pielii. De la pretiosul ulei de argan, care este cunoscut pentru proprietatle sale miraculoase pentru piele, la uleiul de cocos care este solutia de urgenta pentru aproape orice problema de frumusete cu care ne confruntam. Dar in ultimii ani, un alt ulei cu beneficii deosebite a devinit tot mai popular. Uleiul de macese se numara pe lista de ingrediente a unor cosmetice de lux, tocmai pentru ca are proprietati excelente pentru piele.

Obtinut din semintele si fructele de macese, acest ulei contine vitamine, antioxidanti si acizi grasi esentiali care au ca efect estomparea petelor pigmentare si a cicatricilor, hidratarea intensa a pielii, dar si reducerea ridurilor. Cu astfel de beneficii, nu este de mirare ca a devenit preferatul vedetelor.

Miranda Kerr, fostul model Victoria's Secret, este una dintre celebritatile care folosesc cu regularitate uleiul de macese. "Imi place sa folosesc uleiul de macese pe timpul noptii. Este plin de antioxidanti si actioneaza la nivel celular pentru a intineri pielea. Il aplic seara si ma trezesc dimineata cu un ten care straluceste de sanatate", a declarat vedeta pentru popsugar.com. Si Kate Middleton, ducesa de Cambridge, este un mare fan al uleiului de maceşe, a dezvaluit o sursa apropiata acesteia. "Kate continua sa utilizeze uleiul de maceşe in rutina ei zilnica de infrumusetare. Iubeste efectul pe care acesta il are asupra pielii. Mama ei, Carole Middleton, este de asemenea fan", a mai spus sursa.

Uleiul de macese contine 80% acizi grasi esentiali - omega 3, 6 si 9. Studii clinice au demonstrat ca acest ulei imbunatateste aspectul pielii care este afectata de vergeturi, cicatrice si riduri fine.Uleiul mai contine vitamina C si este o buna sursa de acid retinoic, care da stralucire pielii si elimina ridurile fine.

Iata cateva motive pentru care sa incluzi uleiul de macese in ingrijirea pielii:

Este folosit de generatii

Uleiul de macese era un remediu folosit de egipteni si maiasi cu mii de ani in urma, tocmai datorita proprietatilor sale vindecatoare. Uleiul poate fi obtinut prin presare la rece, dar si prin fierbere. Desi este mai scump, uleiul de macese obtinut prin presare la rece este mai bun, pentru ca nu este afectat de temperaturile ridicate si pastreaza mai multi nutrienti.

Are o textura lejera

Spre deosebire de alte uleiuri folosite pentru ten, asa cum este uleiul de jojoba, untul de shea sau uleiul de cocos, uleiul de macese este foarte usor absorbit de piele.

Protejeaza pielea de factori nocivi

Uleiul de macese este antiinflamator si antioxidant, ceea ce inseamna ca reduce efectele nocive ale factorilor de mediu asa cum sunt poluarea sau razele ultraviolete.

Este un tratament natural impotriva eczemei

Acizii grasi esentiali continuti de uleiul de macese sunt de asemenea foarte utili pentru tratarea scalpului uscat, cu senzatie de prurit, care poate aparea din cauza stresului sau a substantelor chimice din propdusele de ingrijire. Ajuta la hidratarea pielii sensibile.

Reduce aspectul ridurilor

Avand ingrediente precum vitamina C si licopen, uleiul de macese reuseste sa repare stratul superior al pielii, refacand elasticitatea prin stimularea productiei de colagen. Previne in acest fel aparitia prematura a ridurilor.

sursa