UDREA le propune contracandidaților semnarea unui Pact pentru JUSTIŢIE INDEPENDENTĂ

Wednesday, 08 October 2014, 18:25, Sursă: REALITATEA.NET

Președinta PMP, Elena Udrea, le propune candidaților înscriși în cursa prezidențială să semneze alături de ea un pact pentru justiție în vederea asigurării funcționării în continuare a statului de drept.

"Astăzi putem vorbi despre o Justiție puternică, ce nu funcționează la comandă politică, așa cum se întâmpla în 2004. În fața Justiției răspund în mod egal toți cetățenii, indiferent că sunt oameni politici sau de afaceri puternici, indiferent de culoarea lor politică, relațiile sau de banii pe care îi au. Însă acest drum al independenței Justiției nu este unul ireversibil", afirmă candidata PMP la Președinția României într-un comunicat remis AGERPRES.

Udrea le cere tuturor candidaților înscriși în cursa electorală să își asume un angajament în fața românilor că și din funcția de Președinte al României vor lupta pentru a păstra Justiția puternică și independentă.

"Cer tuturor celor 14 candidați să semneze 'Pactul pentru o Justiție independentă', prin care să se angajeze că nu vor desființa niciodată instituții precum DNA, DIICOT sau ANI. Că nu vor încerca niciodată să reducă atribuțiile acestor instituții sau pe cele ale ÎCCJ și CSM. Că se vor lupta pentru că ceea ce s-a câștigat în ultimii 10 ani să fie o valoare pe care acest popor să o aibă de acum încolo. Independența Justiției trebuie să folosească acestei țări", afirmă Elena Udrea.

Candidata PMP motivează necesitatea asumării unui Pact pentru Justiție independentă invocând că "rădăcinile reformei sistemului de justiție, deși viguroase, sunt încă expuse încercărilor de abuz, iar procesul de reformă instituțională nu este ireversibil".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ