Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ucisă din neatenţia unei asistente. O injecţie banală i-a fost fatală unei femei din Dolj

Friday, 05 February 2016, 20:27 Sursă: REALITATEA.NET

Rudele îndurerate sunt şocate că o astfel de eroare a fost posibilă. Ele spun că femeia a ajuns la spitalul din Segarcea, pentru a i se scoate o tijă din picior. Familia povesteşte că pacienta i-a spus unei asistente că este alergică la algocalmin. Cu toate astea, bolnavei i s-a injectat substanţa respectivă.

"După ce i-a făcut injecţia, cred că nu au mai durat 5 minute şi moartă a fost", a spus fiul femei.

"I-a spus să nu îi facă injecţia că este alergică şi ea cică nu-ţi fie frică că nu e nimic. Ei au omorât-o cu mâna lor, mama mea era sănătoasă", a afirmat fiul victimei.

Femeia s-a întors astăzi acasă. Însă într-un sicriu. Certificatul de deces confirmă spusele familiei.

Conducerea Spitalului din Segarcea recunoaşte că asistenta a comis o greşeală, care a dus la pierderea unei vieţi omeneşti.

"Pacienta ar fi fost alergică la algocalmin şi asistenta i-a făcut piafen. Trebuia să nu facă dacă ştia că e alergică la algocalmin. Este notat în foaie de observaţie alergie la algocalmin. Normal era să se uite. E obligaţia lor să se uite", a spus Doru Gofiţă, director Spitalul Segarcea.

Directorul spune că asistenta va fi cel mai probabil concediată după o anchetă internă. Familia femeii va depune plângere la Colegiul Medicilor şi poliţie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL