Uber România: Dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport cu municipalitatea

Monday, 04 December 2017, 21:10 Sursă: REALITATEA.NET

Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București, afirmă oficialii Uber România, subliniind că doresc să discute despre viitorul industriei de transport împreună cu reprezentanții municipalității, dar și cu alți actori din industrie, pentru "a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș".

Adaugă părerea ta

Poziția oficialilor Uber România vine după comunicatul Primăriei Capitalei, prin care se anunța că primarul general Gabriela Firea va promova în următoarea ședință a Consiliului General un proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli "clare" pentru toți taximetriștii din București, urmând ca prin noul regulament să fie interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile legislației în domeniu.

"Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București. Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public. Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport", este poziția transmisă de oficialii Uber România.

Potrivit unui comunicat al Uber România, acest serviciu — Uber — este fiscalizat și transparent, în condițiile în care toate cursele vin cu o factură fiscală.

Anul trecut, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale.

Potrivit sursei citate, serviciile ca Uber sunt diferite de cele de taxi, întrucât un partener Uber nu poate lua pasageri de pe stradă, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul în afara aplicației.

Uber România atrage atenția asupra faptului că serviciile Uber au fost definite și reglementate diferit de taxi în multe alte țări, precum SUA, Marea Britanie, Franța, Portugalia sau Estonia.

În București, peste 15% dintre utilizatorii Uber sunt turiști, iar unul din patru utilizatori își folosește mașina mai puțin de când există servicii ca Uber, conform IMAS.

Sursa: agerpres.ro