TVR, schimbări majore. Se întoarce crainicul lui Ceaușescu?

Friday, 05 October 2018, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

TVR a decis să facă schimbări importante, iar printre noile nume a apărut și unul vechi, din vremea lui Nicolae Ceaușescu, potrivit libertatea.ro.

Adaugă părerea ta

Şeful interimar al Știrilor TVR, Oana Popescu, a fost înlocuit cu un alt interimar, Mădălina Rădulescu Vochin. Ea a mai condus Știrile TVR, tot ca interimar, în 2007, în timpul mandatului de preşedinte-director general al lui Alexandru Sassu, conform libertatea.ro.

Ieri, în TVR a apărut informaţia că ea va fi consiliată de Nicolae Melinescu, fost jurnalist al postului până în 2012, când s-a pensionat. Noul şef al Știrilor TVR neagă însă informaţia şi spune că acesta nu-i va fi consilier. Nu are un contract cu TVR şi nici nu este în plan să fie încheiat vreunul în perioada următoare.

Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, Nicolae Melinescu a fost văzut de angajaţi ai TVR în sediul instituţiei.

Mai mulţi angajaţi din TVR spun că Nicolae Melinescu (70 de ani) va fi readus şi va primi chiar putere de decizie cu privire la angajaţii postului. Una dintre informaţiile vehiculate în televiziune este că fostul prezentator ar urma să o consilieze pe Mădălina Rădulescu Vochin, susține libertatea.ro.

Mădălina Rădulescu Vochin a confirmat că există un plan de a-l coopta într-o anumită formulă, având în vedere experienţa lui de jurnalist şi de cadru universitar. „Există un plan în care expertiza dumnealui să fie benefică într-un curs de pregătire, într-un curs de perfecţionare. Dar nu astăzi”, a spus şefa Știrilor TVR pentru libertatea.ro.

Nicolae Melinescu a lucrat în TVR timp de 40 de ani, începând cu 1972. Era „specialistul” Telejurnalului pe probleme de politică externă. Din această postură, a realizat emisiuni şi a fost chiar şeful redacţiei de ştiri externe.