Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Turiștii români se reorientează: cu avionul spre Grecia de teama cozilor din vamă

Wednesday, 08 July 2020, 08:42 Sursă: Realitatea PLUS

Peste 100 de turiști români și-au făcut bagajele si au luat avionul spre Grecia. Cursa Iași-Heraklion este săptămânală, a intrat deja în circuit și este valabilă doar pe perioada estivală. Dornici de o vacanță la malul mării, Andreea și Bogdan și-au luat biletele de zbor încă din luna ianuarie.

"Nici nu speram să mai ajungem. (...) Am fost și anul trecut în România, am zis să mai ălocația, nu ne-am așteptat să dea Covid-ul peste noi.  (...) Nu mi-e teamă: o să avem măștile, ne dezinfectăm, o să păstrăm distanța, suntem doar noi doi", a afirmat Andreea.

"Fără de români, mi se pare mult mai ok in Grecia", a afirmat, la rândul său, Bogdan.

Și această familie și-a cumpărat biletele de avion cu puțin peste 1000 de euro.

"Am ales avionul pentru că ne-am gândit că este mai sigur. Nu trebuie să oprim în mai multe locuri cu mașina, dacă am fi mers", a afirmat o altă turistă.

"Pasagerii sunt informați și de companii, și de către noi în vederea purtării măștii. Toată lumea are mască de protecție, avem distanțare socială pe banchete cu loc lber între ele", a declarat Cătălin Bulgariu, director general al Aeroportului Internațional Iași.

Prețul unui bilet de avion, luat în această perioadă, ajunge la 500 de euro, mai scump cu cel puțin 150 de euro față de lunile anterioare. În ultimele zile, cozile din vama Kulata au fost însă kilometrice, iar turiștii au așteptat până la două ore să treacă granița. Oamenii sunt verificați și testați în contextul epidemiei de coronavirus, ceea ce a mărit timpul de așteptare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL