Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia aprobă o lege controversată cu impact asupra utilizatorilor rețelelor sociale. ONG-urile critică dur actul normativ

Wednesday, 29 July 2020, 17:43 Sursă: Realitatea.net

Legea impune companiilor social media care deţin peste un milion de utilizatori turci să stabilească birouri locale care să se alinieze cu normele legii şi să şteargă conţinutul acestora. Noua lege presupune ca platformele social media să funcţioneze cu o viteză de transfer de date mai mică cu 95%, ceea ce le face, practic, imposibil de utilizat, notează Mediafax. Granzii tehnologiei informației, Google, Twitter și Youtube nu au comentat încă subiectul.

Pozițiile negative din partea ONG-urilor nu au întârziat să apară. „Legea internetului sporeşte capacitatea parlamentului de a controla şi de a cenzura conţinutul de pe internet. Este o lege care va ataca şi mai mult persoanele vocale din online care au o opinie diferită faţă de ceea ce se întâmplă”, a declarat Andrew Gardner, cercetător care face parte din Amnesty International.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a negat că legea va încuraja cenzura, declarând că scopul ei este stabilirea unor legături legale şi comerciale cu platformele social media.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL