Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia a reţinut 19 persoane pentru postări "provocatoare" legate de COVID

Tuesday, 17 March 2020, 13:21 Sursă: Realitatea.net

Măsura a fost luată după ce Turcia şi-a închis cafenelele, spaţiile destinate sporturilor şi divertismentului, a interzis rugăciunile de masă în moschei şi a extins o interdicţie de zbor asupra a 20 de ţări, pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, în timp ce numărul cazurilor a ajuns la 47. Potrivit anunțului Ministerului de Interne, au existat postări pe social media care au avut ca ţintă oficiali şi scopul de a răspândi panica şi frica sugerând că virusul s-a extins masiv în ţară şi că oficialii au luat măsuri insuficiente, scrie RRA.

"Nouăsprezece dintre suspecţi au fost arestaţi, iar procesul reţinerii altora care au fost identificaţi este în curs", potrivit unei declaraţii emise luni.

Săptămâna trecută, Turcia a devenit ultima economie majoră care a decarat epidemie de coronavirus, iar ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat 29 de cazuri confirmate în cursul serii de luni, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri la 47. Până în prezent nu au fost raportate decese. Biroul guvernatorului Istanbulului a declarat luni că cetăţenii care cer să revină din nouă ţări europene vor fi aduşi înapoi până pe 17 martie, la miezul nopţii, cu condiţia ca aceştia să rămână în caratină timp de 14 zile.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL