Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia a încălcat deja armistițiul cu SUA, printr-un atac sângeros

Friday, 18 October 2019, 19:14 Sursă: REALITATEA.NET

Încetarea focului în nord-estul Siriei, anunțată joi seara, a fost rapid întreruptă de armata Turciei care a lansat un raid aerian extrem de dur asupra localității Bab al-Kheir, la est de Ras al-Ain.

Acordul încheiat între Turcia și SUA urma să ofere o pauză pentru evacuarea luptătorilor kurzi din orașul de frontieră Ras al-Ain și alte zone pe care Turcia vrea să le controleze de-a lungul frontierei sale cu Siria.

Acordul a fost criticat de șeful Consiliului European, Donald Tusk, care l-a etichetat ca pe o cerere de capitulare pentru kurzi.

Și preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, precum și liderul Partidului Democrat din Senat, Chuck Schumer, au calificat joi drept o "ruşine" acordul convenit, notează Reuters.

"Cinci civili au fost uciși în atacurile aeriene ale Turciei în satul Bab al-Kheir, la est de Ras al-Ain", a declarat vineri Rami Abdel Rahman, șeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Atacul turc a avut loc chiar în timp ce un convoi de 200 de vehicule se îndrepta spre Ras al-Ain pentru a evacua civili care au fost asediați de la începutul atacului transfrontalier al Turciei din 9 octombrie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL