TUNELURI SECRETE care traversează unele frontiere ale țării, descoperite de un satelit

Wednesday, 27 August 2014, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Imaginile obținute cu ajutorul satelitului arată "zeci" de asemenea construcții ilegale, situate la granițe de mare importanță strategică pentru China, a afirmat un comunicat al Administrației Aerospațiale de Stat.

Nu există informații oficiale despre scopul în care au fost construite tunelurile. Presa din China consideră că tunelurile de la granița cu Coreea de Nord au legătură cu miile de persoane care au fugit din această țară, în ultimi zece ani, din cauza foametei și a represiunii regimului de la Phenian, și pe care Beijingul le consideră drept imigranți ilegali.

Cu totul diferită este situația tunelurilor dintre China și țări din Asia Centrală. Acestea duc în regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, unde forțele de securitate se confruntă deseori cu grupări pe care administrația chineză le califică drept teroriste, cu legături cu cele jihadiste.

EFE reamintește că datele trimise de satelitul "Gaofen 1" au provocat anterior vii comentarii în China întrucât s-a vorbit inițial despre descoperirea celor mai mari plantații de canabis găsite vreodată pe teritoriul acestei țări. Ministerul Securității Publice a dezmințit ipoteza, în timp ce comunicatul administrației de stat a fost șters de pe paginile web oficiale.

La 19 august, China a lansat încă un satelit dotat cu camere de luat vederi foarte performante, "Gaofen 2", care va crește capacitatea de observare din spațiu.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN