Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader și-a preluat mandatul la M. Justiției: Vom pune legislația în acord cu deciziile CCR

Monday, 27 February 2017, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă moștenirea sa la Ministerul Justiției este una grea, noul ministru a susținut că trebuie să cunoască realitatea așa cum este.

"Tot timpul au fost și vor fi probleme de soluționare, pentru că sistemul judiciar în general, societatea la rândul ei, se află într-o dinamică deosebită. Niciodată nu vom spune că toate problemele vor fi rezolvate complet. Dacă e moștenirea grea sau nu? Noi trebuie să cunoaștem realitatea așa cum este astăzi aici, la Ministerul Justiției. Sunt, practic, două paliere: activitățile curente de care trebuie să avem grijă și măsurile mari, strategiile pentru viitor. Eu nu pot veni cu propuneri desprinse de realitate. Nu pot veni cu propuneri decât de perfecționare a activității. Cam acestea sunt coordonatele pe care probabil o să ne desfășurăm activitatea. Cel mai probabil vom organiza o conferință de presă săptămânală la care voi răspunde la toate întrebările", a spus Tudorel Toader. 

Acesta a explicat că, în privința punerii în acord a legislației penale cu deciziile CCR, reprezentanții Ministerului Justiției vor realiza un inventar al deciziilor și vor propune Parlamentului un proiect de lege în acest sens: "Cu privire la legislația penală. Am avut în vedere două cerințe pe care tot românul le știre, pe care MCV le cere. Se vorbește în ultima perioadă despre nevoia de a pune în acord legislația cu deciziile CCR. Aici aș putea vorbi mult. Prin urmare, vom face un inventar al tuturor deciziilor, vom vedea care norme au fost adaptate în acord cu deciziile Curții. Și dacă sunt, și sunt, norme încă netranspuse, vom propune legiuitorului un proiect de lege pentru a pune legislația în acord cu deciziile CCR".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL