Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorel Toader, despre scandalul din DNA: "Este regretabil că au apărut astfel de controverse"

Monday, 03 July 2017, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă evaluarea la DNA și la Ministerul Public vine la solicitarea premierului Mihai Tudose, Toader a subliniat că a dispus verificare înainte ca noul Executiv să fie învestit. 

"Nu mi s-au făcut reproșuri. A fost o evaluare (n.r. a Guvernului Grindeanu) pe care au făcut-o dânșii și pe care au comunicat-o. Nimeni nu mi-a făcut un reproș personal. Mandatul meu nu era de șase luni, ci de patru luni. Prin urmare, evaluarea mea nu putea să privească lunile ianuarie și februarie, când nu eram aici. Există un program de guvernare care are un capitol referitor la Justiției. Obiectivele din acel capitol nu pot fi modificate. Le vom îndeplini. Evaluarea aceasta la DNA și la Ministerul Public am dispus-o înainte de schimbarea Guvernului , iar ea își continuă cursul firesc", a spus ministrul Justiției. 

Acesta a susținut că ancheta Inspecției Judiciare la DNA și Parchetul General va arăta, printre altele, dacă există dosare care sunt soluționate în detrimentul altora care ar fi avut prioritate din punct de vedere cronologic. 

"Este o evaluarea managerială privind soluționarea cauzelor în ordinea cronologică. Să nu avem cazuri de justiție selectivă. Adică o sesizare să aștepte și alta să fie soluționată cu prioritate. Nu se știe ce este adevărat și ce nu este adevărat acolo, înăuntrul DNA, vizavi de aceste controverse. De aceea este sesizată Inspecția Judiciară, care are instrumentele faptice și legale pentru a ne lămuri. Ca ministru al Justiției, pot spune că este cu siguranță regretabil faptul că în spațiul public au apărut astfel de controverse, dar și mai regretabil este dacă acele controverse sunt adevărate", a conchis Toader.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL