Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

TU ȘTII cum să te aperi de o agresiune în public?

Thursday, 14 December 2017, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

Câteva exemple de gesturi de autoapărare ne dă expertul în securitate Hari Bucur-Marcu. În situația în care sunteți victima unei agresiuni verbale sau fizice, într-un spațiu public, primul lucru pe care trebuie neapărat să îl faceți este să stirgați tare, pe un ton declarativ,  „Nu te cunosc! Pleacă de lângă mine!”.

De ce? Deoarece primul impuls al celui care asistă la o situație agresivă în public va fi tentat să creadă că e o scenă domestică, între soți sau prieteni.  Dacă îi spuneți că nu e așa, va fi practic obligat să ia atitudine.

Mai mult, explică Hari Bucur-Marcu, agresorii „de meserie” sunt foarte atenți să dea impresia că v-ar cunoaște, că este o situație care vă privește doar pe voi doi. Izolând astfel incidentul și protejindu-se de riposta privitorilor întâmplători.

Chiar și în situația în care îl cunoașteți pe agresor, exprimați fără echivoc faptul că sunteți o victimă. Că nu aprobați sub nicio formă agresiunea verbală sau fizică și, în ultimă instanță, nu exitați să strigați după ajutor. Chiar dacă nu e nimeni de față. Sau chiar dacă presupunenți că nu v-ar sări nimeni în ajutor.

Să mai notăm că sfatul acesta duce la descurajarea agresorului în mult mai mare măsură decât la intervenția cuiva în favoarea dumneavoastră.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL