Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tu ştiai? De ce au pisicile pupilele verticale?

Wednesday, 19 October 2016, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Pupilele verticale sunt întânite la toţi prădătorii nocturni. În acelaşi timp, în contrast, pupila orizontală ajută animalele precum caprele sau oile să verifice terenul de prădători, de asemenea i-ar ajuta să privească pământul atunci când fug de prădători.  Pupilele circulare sunt prezente în mare parte la prădătorii de dimensiuni mari care sunt activi pe timpul zilei, scrie Descoperă.ro.

Aceasta teorie datează din 1940, însă nimeni nu a cuantificat diferenţele, a declarat Martin Banks, cercetător în cadrul Universităţii din California. Banks şi echipa sa au realizat o bază de date ce cuprinde 214 specii de la sol. Aceştia le-au analizat forma pupilei şi legătura dintre acestea şi celelalte trăsături comportamentale.

Animalele care stau la pândă în general, precum şerpii,  au pupile verticale mai ales noaptea. Motivul acestui efect se regăseşte în modul de funcţionare al ochiului, afirmă Banks. Prădătorii trebuie să estimeze foarte bine distanţa pentru a prinde prada atunci când ies din ascunzătoare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL