Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tratamente naturiste: Remedii pentru cei care au probleme cu pancreasul

Friday, 03 July 2015, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

Pe lângă faptul că este un aliment bogat în substanțe nutritive, urzica este și un bun medicament oferit de natură în bolile pancreasului. Aceasta stimulează secrețiile pancreatice, fiind utilă în insuficiență pancreatică (incapacitatea pancreasului de a produce și/sau transporta suficiente enzime digestive și să permită absorbția acestora).

Dacă suferi de această afecțiune, urmează o cură cu infuzie de urzică, pe care o preapri din 1-2 linguri de frunze proaspete la 250 ml de apă clocotită. Bea câte 2-3 căni pe zi, cel puțin o lună.

Tot pentru această problemă de sănătate un remediu excelent este și spanacul. Acesta acționează ca un activator al secreției pancreatice, grație conținutului bogat în săruri minerale și vitamine. Spanacul poate fi consumat în salate sau diverse preparate culinare ori sub formă de suc, câte 1 pahar pe zi, băut dimineața, potrivit clicksănătate.ro.

Atenție! Planta nu este indicată persoanelor care suferă de artrită, reumatism și litiază oxalică.

Potrivit unui studiu recent, consumul zilnic de ceai verde ajută la păstrarea sănătății pancreasului și te protejează de cancerul la nivelul acesti glande, grație unei substanțe care se găsește în acest tip de ceai și care stopează formarea celulelor canceroase.

Consumul de alcool și pietrele la vezica biliară favorizează apariția pancreatitei. În acest caz, infuzia pe care o prepari dintr-o lingură de rădăcină de lemn-dulce și una de pătlagină la o cană de apă fierbinte este un remediu eficient în detoxificarea pancreasului. Lemnul-dulce este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune, probleme cardiace și gravidelor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL