Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tratamente naturiste pentru negi

Wednesday, 25 March 2015, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

Negii pot fi transmiși de la o persoană la alta, dar și luați de la dușuri, bazine de înot sau piscine. Tratarea lor este foarte importantă. Mai jos, vă prezentăm câteva tratamente naturiste pentru negi.

Gălbenelele sunt excelente în tratarea acestor mici excrescențe. Câteva frunze de gălbenele mărunțite, lăsate la macerat timp de o zi în câteva linguri de oțet de mere, sunt suficiente pentru a tampona de câteva ori negii. Procesul trebuie repetat timp de 30 de zile. De asemenea, tinctura de gălbenele, aplicată în cantități mici (câteva picături) pe negi, de două ori pe zi timp de o lună, poate rezolva problema.

Tunctura de propolis este și ea recomandată de specialiștii în remedii naturiste. Negii trebuie unși până dispar. Un alt tratament implică usturoiul. Un cățel de usturoi zdrobit aplicat în zonele unde există excrescențele poate face minuni într-un timp relativ scurt.

Tratamente naturiste pentru negi. Rostopasca, inamicul negilor

Sucul de rostopască se obține prin ruperea plantei verzi. Lichidul portocaliu se aplică direct pe neg, iar apoi se lasă să se usuce. Tratamentul durează 30 de zile, însă rostopasca este destul de greu de găsit, astfel că tinctura din această plantă este un remediu mai eficient. Trei picături pe zi sunt suficiente pentru o cură de 30 de zile.

.........

Promoţii la eMAG. Toate ofertele de astăzi sunt enumerate AICI.

.........

Alți specialiști în remedii naturiste susțin că uleiul de ricin este foarte eficient în eliminarea negilor. Se aplică timp de 20 de zile, iar dacă nu se văd rezultatele, după o pauză de 10 zile, se reia tratamentul.

Sucul de păpădie, disponibil la magazinele cu produse naturiste, are și el efecte benefice în tratarea negilor, care trebuie unși dimineața și seara, timp de 45 de zile cu această soluție.

Tratamente naturiste pentru negi. Smochine, oțet de mere și coajă de lămâie

O soluție din coaja rasă a două lămâi și 200 ml de oțet de mere, lăsată la macerat timp de o săptămână, poate avea efecte uluitoare în lupta cu negii în doar câteva săptămâni.

Smochinele sunt și ele recomandate în cazul în care suferiți de negi. Atât fructele, cât și sucul din frunze îi pot elimina. Tratamentul durează zece zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL