Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trăsătura genetică importantă care diferențiază bărbații de femei

Monday, 19 August 2019, 09:44 Sursă: REALITATEA.NET

Din punct de vedere al mediciniei, mărului lui Adam este aceea proeminența larigiană sau cartilaj tiroid care este așezat chiar deasupra glandei tiroide. De ce i se spune mărul lui Adam?

Ei bine, totul a pornit de la povestea din Biblie conform căreia Adam a mușcat din fructul oprit și o bucată din acesta a rămas în gât. Forma rotundă "ca de măr" a acestei proeminențe i-a adus acest nume.

De ce mărul lui Adam este mai proeminent la bărbați?

Atât femeile cât și bărbații au un cartilaj tiroid de aceeași dimeniune până în momentul în care se instalează pubertatea. Atunci, datorită testosteronului băieții observă o creștere a mărului lui Adam și îngroșarea vocii. Cele două sunt observații sunt strict legate, deoarece laringele se mărește la băieți și împinge acest cartilaj.

Astfel, mărul lui Adam crește în mod evident în dimensiuni, iar ca urmare, timbrul vocal se modifică odată cu acesta. Acum avem și o explicație cu privire la motivul pentru care în timpul pubertății, băieții „își schimbă vocea".

Principala funcție a laringelui este cea de vorbire deoarece conține corzile vocale. Un laringe mai mare, întâlnit de obicei la bărbați, va face ca vocea unui bărbat să fie mai groasă, baritonală. Un laringe mai mic va face ca femeile să aibă voci mai subțiri.

Cât despre utilitatea acestuia, aparent nu există una, adică nu are nicio implicație legată de sănătate. Însă, cazul bărbaților mărul lui Adam poate fi un indiciu al faptului că acesta minte. În momentul în care bărbații încearcă să-și mintă iubitele, soțiile sau prietenii, mărul lui Adam pare să „sară" involuntar.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL